Prajitura cu nuci si crema de ciocolata cu unt











Ingrediente:
Blat:
6 albusuri
150 g zahar
1 praf de sare
30 ml lapte
30 ml ulei
200 g nuci macinate
5 g praf de copt
100 g faina
1 lingurita cacao

Crema de ciocolata cu unt:
300 ml lapte
6 galbenusuri
150 g zahar
30 g amidon
250 g unt (82% grasime)
100 g ciocolata neagra



Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana se dizolva zaharul si obtinem o spuma densa, lucioasa. Adaugam uleiul si laptele si omogenizam.
 
 Amestecam nucile, praful de copt, faina si cacaua si adaugam peste spuma de albus; amestecam cu o spatula pana incorporam ingredientele uscate. Impartim aluatul in doua si coacem doua blaturi. Blaturile se coc la temperatura medie, aproximativ 15 minute fiecare.

 Le lasam sa se raceasca, apoi le insiropam cu un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie.

Crema de ciocolata cu unt:

Laptele se pune intr-o cratita pe foc si se incalzeste. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o compozitie albicioasa, apoi adaugam amidonul si amestecam. Turnam laptele caldut si amestecam bine. Punem compozitia din nou pe foc si amestecam incontinuu pana se ingroase ca o budinca. Adauga 1 lingurita de unt, 1/2 lingurita de esenta de vanilie si ciocolata tocata.
Amestecam bine, acoperim cu o folie alimentara (folia trebuie sa intre in contact cu crema) si lasam sa se raceasca complet.

Separat mixam bine untul aflat la temperatura camerei si adaugam treptat cate o lingura din crema de ciocolata racita.

Pe un platou sau in tava in care am copt blaturile asezam o folie alimentara, punem blatul insiropat, 2/3 din crema de unt, al doilea blat si crema ramasa. Lasam la frigider cateva ore sau peste noapte (se intrepatrund mai bine aromele).

Optional presaram nuci sau punem o glazura de ciocolata din 100 g ciocolata neagra, 50 g unt si 2 linguri lapte.