Mod de preparare:
Faina
se amesteca cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Laptele
batut se amesteca cu ouale si uleiul si se toarna peste amestecul uscat.
Cafeaua fierbinte se amesteca cu cacaua si esenta de vanilie si se
toarna in fir subtire peste compozitia anterioara, amestecand cu un tel
pana se omogenizeza.
Compozitia
se imparte in 12-14 forme de muffins tapetate cu hartiute speciale, nu
umpleti formele mai mult de 2/3. Se adauga si visine peste aluat.
Se coc 20-25 minute in cuptorul
preincalzit. Dupa 20 de minute se verifica daca sunt gata.
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Ganache de ciocolata alba:
Ciocolata alba se toaca marunt. Smantana pentru frisca se incalzeste putin(nu trebuie sa fiarba) si se toarna intr-un bol peste ciocolata tocata. Se lasa 2-3 minute apoi se amesteca cu o spatula.
Se pune bolul 2-3 ore la frigider, apoi se mixeaza pana devine cremoasa (aveti grija sa nu mixati prea mult pentru ca se poate taia crema).
Se decoreaza cu crema de ciocolata alba si bomboane de ciocolata/visine/ciocolata tocata.