Cupcakes de cacao cu ganache de ciocolata alba si visine










De Craciun am avut pe masa doar cozonac si aceste cupcakes, nu am vrut sa fac prea multe dulciuri pentru o singura zi.
Sunt printre cele mai bune cupcakes facute, crema e cremoasa si delicioasa, iar pentru un aspect festiv am facut bomboane in casa cu fructe uscate.


Ingrediente:
12-14 cupcakes
120 g faina
250 g zahar
50 g cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
1 ou
45 g ulei
120 g lapte batut
80 g cafea fierbinte
vanilie 
 100 g visine din compot


Ganache de ciocolata alba:
200 g ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca
(35% grasime)

Mod de preparare:

Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Laptele batut se amesteca cu ouale si uleiul si se toarna peste amestecul uscat. Cafeaua fierbinte se amesteca cu cacaua si esenta de vanilie si se toarna in fir subtire peste compozitia anterioara, amestecand cu un tel pana se omogenizeza.

Compozitia se imparte in 12-14 forme de muffins tapetate cu hartiute speciale, nu umpleti formele mai mult de 2/3. Se adauga si visine peste aluat.
 Se coc 20-25 minute in cuptorul preincalzit. Dupa 20 de minute se verifica daca sunt gata.

Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. 

Ganache de ciocolata alba:

Ciocolata alba se toaca marunt. Smantana pentru frisca se incalzeste putin(nu trebuie sa fiarba) si se toarna intr-un bol peste ciocolata tocata. Se lasa 2-3 minute apoi se amesteca cu o spatula.
Se pune bolul 2-3 ore la frigider, apoi se mixeaza pana devine cremoasa (aveti grija sa nu mixati prea mult pentru ca se poate taia crema).

Se decoreaza cu crema de ciocolata alba si bomboane de ciocolata/visine/ciocolata tocata.