Tocanita din carne de porc (cu mamaliguta)








Inainte de sarbatori aveam un program de mers la cumparaturi, faceam liste si gateam diversificat, dar in luna aceasta nu am reusit sa ma organizez deloc pentru ca am mai avut diverse ingrediente in dulap si congelatorul plin de carne.
Nu ma plang ca nu am mers la cumparaturi ci de faptul ca am inceput sa mancam monoton, doar supe/ciorbe si carne la gratar/omlete/cartofi prajiti etc, asa ca astazi m-am pus pe facut liste cu mancaruri "de gatit".
Am de gand sa incerc macar o data pe saptamana ceva nou si sper ca totul sa ajunga aici si sa va inspire.
Daca tot avem carne de porc am facut o tocanita, buna, aromata si acompaniata de o mamaliguta cremoasa.

Ingrediente:
6 portii
600 g carne de porc
1 ardei rosu
3 cepe
3 catei de usturoi
1 morcov
900 ml apa
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita boia dulce
1/4 lingurita chimen
1/4 lingurita cimbru
piper
1 ceasca bulion
1 lingurita faina
patrunjel



Mod de preparare:

Carnea se taie cubulete si se pune in tigaie/cratita/ceaun cu 2 linguri de ulei. Se gateste pana se rumeneste frumos.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul cubulete si morcovul rondele. Legumele tocate si condimentele se adauga peste carnea rumenita si se calesc 5 minute impreuna. 



Se adauga apa, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic aprox. 60 minute. 


Se adauga bulionul si faina dizolvata in putin apa. Se da in doua-trei clocote si se opreste focul. Se condimenteaza dupa gust si se adauga patrunjelul.


Se serveste cu mamaliga moale, la care am adaugat unt gras si cascaval ras.