Ciuperci umplute cu bacon si cascaval










Nu credeam ca o sa ajung sa iubesc asa mult ciupercile, dar uite ca s-a intamplat si sunt foarte fericita :)
Ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si in ultima vreme am consumat mult mai des ciuperci si mai putina carne, iar asta e o realizare mai ales pentru iubitul meu, care e un carnivor. Din ce in ce mai des imi cere omleta cu ciuperci, ciuperci umplute, ciuperci cu usturoi etc.

Ciupercile astea umplute sunt un deliciu, se pot manca la micul dejun, ca fel principal alaturi de o salata sau ca garnitura. Oricum ar fi, sunt foarte bune!

Ingrediente:
12 (+2) ciuperci mari
100 g bacon afumat
1 ceapa
3 catei de usturoi
2 linguri ulei
sare, piper
patrunjel/ marar tocat
70 g cascaval
faramituri de paine


Mod de preparare:

Ciupercile se curata de cotor si se spala cu apa rece. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza cate o bucatica mica de cascaval in mijloc.
Intr-o tigaie pune baconul tocat marunt, cand lasa grasime se adauga ceapa, usturoiul, cotoarele ciupercilor si cele doua ciuperci tocate marunt. Punem sare, piper, verdeata si o jumatate de ceasca cu apa. Calim pana se evapora din lichid.
Umplem fiecare ciuperca cu amestecul de bacon, cu tot cu lichid. Amestecam firimiturile de paine cu cascaval ras si presaram deasupra.
Coacem in cuptorul incins aproximativ 25 minute. Ciupercile sun gata daca patrunde furculita prin ele.








Pofta buna!

Etichete: , , , ,