Musaca cu piept de pui si ciuperci





Daca din diferite motive nu va cade bine carnea tocata de porc/vita, mai ales la musaca, atunci varianta de pui/curcan cu ciuperci este o alegere buna si sanatoasa.
Pentru ca ciupercile sunt foarte asemanatoare la textura cu, carnea acestea se potrvesc foarte bine in aceasta combinatie, dar daca nu va plac puteti la fel de bine sa renuntati la ele.
Musacaua cu piept de pui si ciuperci este perfecta atat pentru pranz cat si pentru cina si se acompaniaza cu o salata de sezon.



Ingrediente:
6 portii
1 kg cartofi curatati
2 cepe
1/2 ardei capia
1 morcov
500 g piept de pui
1 ceasca pasta de tomate
200 g ciuperci
2 catei usturoi
1/2 lingurita sare
1 lingurita patrunjel uscat
Cascaval ras
2-3 linguri smantana (optional)
3 oua (optional) 


Mod de preparare:

Cartofii se taie felii si se fierb aprox. 10 minute (nu trebuie sa se patrunda).


Ceapa, usturoiul, ardeiul si morcocul toacte marunt se calesc in doua linguri cu ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii si se amesteca putin.



 La final se adauga pieptul de pui tocat marunt si condimetele, se amesteca si cand se "albeste" carnea adaugam pasta de tomate si 2 cesti cu apa. Punem capacul si fierbem 15 minute. Daca vreti compozitia legata, adaugati 3 oua crude si amestecati energic.



Intr-o tava mare sau doua tavi mai mici adaugam un strat de felii de cartof, astfel incat sa nu ramana spatii goale, saram si piperam, apoi punem compozitia de carne, punem stratul de cartofi, condimente, smantana (optional), cascaval ras si patrunjel.


Coacem la temperatura mare 35-45 minute, pana se rumeneste.


Se serveste calda alaturi de muraturi sau salata.