Pui Fricassee







Nu stiu cum e la voi, dar la noi puiul e cap de lista, apoi porcul si curcanul. Tot timpul trebuie sa fac alte combinatii pentru ca altfel devine monoton si nu mai mananca nimeni puiul :)

De data aceasta am incercat aceasta varianta pentru ca imi place enorm combinatia de smantana cu ciuperci. Puiul Fricassse este un preparat frantuzesc, pe baza de sos alb si ciuperci. Daca aveti un pahar cu vin alb il puteti adauga la preparat, pentru un plus de savoare.

Sosul este delicios, carnea frageda, iar aroma ciupercilor (daca aveti hribi sau ciuperci uscate puteti adauga o mana pentru o aroma mai pronuntata) este irezistibila.

Ingrediente:
2 linguri ulei
1 lingura unt
2 pulpe inferioare
2 pulpe superioare
300 g ciuperci
2 cepe mici
2 catei usturoi
1/2 morcov
2 linguri rase cu faina
2 foi de dafin
1/4 lingurita chimen
1/4 lingurita cimbru
sare
piper
patrunjel verde
200 ml smantana pentru gatit
2 galbenusuri
1/2 lamaie 

Mod de preparare:

Intr-o cratita punem uleiul si asezam carnea condimentata cu pielea in jos, o rumenim bine pe ambele parti, apoi o scoatem pe o farfurie. Daca ramane prea multa grasime in cratita luati din ea, sa ramana doar o lingura.
Adaugam in cratita untul, ceapa, morcovii, usturoiul si condimentele, amestecam putin, apoi punem ciupercile taiate felii groase. Calim 2 minute, presaram faina si amestecam. Stingem cu supa/apa, punem bucatile de carne si acoperim cu un capac. Fierbeti aproximativ 30 minute la foc mediu-mic, amestecand dincand in cand.
Amestecati smantana cu galbenusurile si adaugati peste sosul din cratita, amestecati, dati in doua clocote si opriti focul. Potriviti de sare, presarati patrunjelul tocat si adaugati zeama de lamaie.





Pofta buna!