Muffins cu sunca, masline si mazare





Am facut muffins sarati de foarte multe ori, dar niciodata nu am reusit sa ii fotografiez pentru ca dispareau imediat de pe farfurie.
Se fac rapid, puteti pune in ei ce aveti la indemana, mai multe tipuri se branza, legume etc.
Sunt numai buni pentru micul dejun, gustare, pachet la scoala sau la serviciu.
Ce va recomand este sa nu ii puneti in hartii pentru muffins pentru ca riscati sa nu mai scoateti hartia.
Ingrediente:
20 buc
400 g faina
10 g praf de copt
1 lingurita sare
patrunjel uscat
seminte (optional)
2 oua
70 g unt topit
150 g lapte
150 g iaurt
100 g cascaval ras
masline
sunca
mazare

Mod de preparare:

Untul se topeste si se lasa deoparte. INtr-un bol se pune faina, praful de copt, sarea, semintele si patrunjelul uscat, apoi se adauga laptele, ouale, iaurtul si untul racit. Se omogenizeaza totul cu o spatula, iar la sfarsit se incorporeaza sunca tocata marunt, maslinele tocate, cascavalul ras si mazarea.

Forma pentru muffins se unge in toate cavitatile cu unt si se presara faina. Se pune aluat in forme aproape pana se umplu (cresc frumos, nu se imprastie pe langa) si se coc 25-30 minute in cuptorul incins. Verificati cu o scobitoare daca sunt gata.