Negresa de post cu dulceata de nuci verzi/ Vegan brownie










Chiar daca nu tin post imi place foarte mult negresa de post si o fac din cand in cand. Este o reteta buna si pentru atunci cand nu aveti oua sau lapte.

E densa, aromata si se face rapid. De data asta am facut-o cu dulceata de nuci, aveam cateva borcane in camara, si a iesit delicioasa :)
Ingrediente:
22x22 cm
350 g apa
40 g cacao
150 ml ulei
420 g faina
150 g zahar
10 g praf de copt
1/2 borcan dulceata de nuci verzi
vanilie




Mod de preparare:
Apa si cacaua se pun intr-o cratita si se pun pe foc, cand incepe sa clocoteasca se trage deoparte si se lasa sa se racoreasca.
Intr-un bol se pune faina, praful de copt si zaharul, se omogenizeaza, apoi se adauga amestecul de apa si cacao, vanilia, uleiul si dulceata de nuci verzi, atat sosul cat si nucile intregi. Se omogenizeaza cu un tel.
O tava se tapeteza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace 35-40 minute in cuptorul preincalzit; la inceputul coacerii lasati 5 minute focul mare, apoi ii dati la minim si verificati cand iese scobitoarea curata.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie. Va recomand sa taiati doar cat consumati, restul sa o lasati neproportionata.
Eu am presarat inate de coacere fulgi de ovaz, dar puteti pune migdale sau orice fel de nuci.
De asemenea daca nu aveti dulceata de nuci puneti ce aveti la indemana.