Pizza cu salam/ sunca









Imi place foarte mult pizza si mereu incerc sa o mai buna. Din pacate cuptoarele de bucatarie nu sunt potrivite pentru pizza, dar noua ne place si cea facuta acasa :)

Mai jos aveti doua variante de pizza, cu salam si cu sunca. Au fost devorate cu pofta, iar daca aveti fani pizza in casa cred ca o sa le placa la nebunie.

Ingrediente:
Aluat:
500 g faina
300 ml apa calduta
7 g drojdie proaspata
1 lingurita sare

Sos de rosii:
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
1 ceasca bulion/pasta de tomate
1 ceasca apa
sare, piper
oregano

Topping:
100 g salam
100 sunca feliata
200 g cascaval

Mod de preparare:

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si drojdia si se amesteca. In mijloc se face o adancitura si se toarna apa calduta, se framanta aluatul pana incorporam faina, acoperim cu o folie alimentara, apoi il invelim intr-un prosop si il lasam la dospit 30 de minute.

Sos de rosii:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si le calim, apoi adauga condimentele, bulionul si apa. Fierbem la foc mic pana se patrunde ceapa, daca este nevoie mai adaugam apa. Lasam sa se raceasca complet. Daca vreti il puteti pasa cu un blender daca nu va doriti bucatele de ceapa.

Dupa 20 de minute de dospit al aluatului, pornim cuptorul si punem tava inauntru.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa infainata si il impartim in doua. Luam fiecare bucata si o intindem cu mainile incepand din mijloc catre margini, astfel incat sa ramana marginea mai groasa. Daca nu vreti sa aveti aceasta margine, atunci intindeti cu un sucitor. Aluatul trebuie sa fie intins subtire. Transferati aluatul intins pe o bucata de hartie de copt.

Puneti jumatate din cantitatea de sos, apoi felii subtiri de cascaval si felii de salam sau sunca. 


Transferati pizza cu tot cu hartia de copt in tava incinsa, iar dupa cateva minute, cand incepe aluatul sa se coaca scoateti si hartia de copt, astfel pizza ramane direct in tava si aluatul o sa fie crocant.