Tort de zahar ars cu ciocolata/ Chocolate flan Cake








Daca va place crema de zahar ars cu siguranta o sa apreciati si acest tort, format din trei straturi delicioase: blat insiropat de cacao, crema delicioasa si o crusta de caramel.

Este un tort potrivit pentru zilele in care aveti invitati si vreti sa pregatiti ceva cu o zi inainte sau seara, pentru ca se face aproape singur si apoi trebuie sa stea la rece. Daca ii adaugati si o lingura de frisca naturala si putin sos caramel este perfect. 

Il puteti coace si intr-o forma de tort, dar sa nu fie cu peretii detasabili sau pur si simplu o cratita.

Ingrediente:
Diametru tava 24-26cm
Caramel:
150 g zahar

Crema:
8 oua
700 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
180 g zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie

Blat:
2 oua
150 g lapte batut
150 g ulei
180 g zahar
180 g faina
40 g cacao
5 g praf de copt

Mod de preparare:
Caramel:
Zaharul se topeste pe foc mic, iar cand devine auriu se toarna in tava in care urmeaza sa coacem prajitura si se imbraca peretii.

Crema:


Ouale se mixeaza cu zaharul (eu am ales sa le bat cu telul), apoi se esenta de vanilie, laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza.

Blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele batut si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza in compozitia lichida. 
Compozitia pentru blat se toarna in tava tapetata cu zaharul topit, apoi se pune compozitia pentru crema. In timpul coptului compozitia pentru blat se ridica deasupra si asa ramane.

Tava se aseaza intr-o alta tava mai adanca in care pune apa si le asezam in cuptorul preincalzit. Se coace prajitura aproximativ 1 ora sau pana cand blatul trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor si o lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi asezam un platou deasupra tavii si printr-o miscare brusca rasturnam prajitura.

Se serveste rece cu frisca sau caramel.