Souffle de paste





Daca nu mai stiti cum sa gatiti pastele sau daca aveti mofturosi la mafa, cu siguranta aceasta reteta o sa fie pe placul vostru.
Un "souffle" de paste delicios, o reteta cu trecere la copii, dar si la adulti :)

Ingrediente:
250 g paste (penne)
1 ceapa
2 catei de usturoi
aprox. 150 g piept de pui fiert
1 lingura unt
1 lingura ulei
1 lingura faina
300 ml lapte
2 linguri smantana
4 oua separate
200 g cascaval
cateva buchetele de broccoli (optional)
1/2 lingurita sare
piper
patrunjel

Mod de preparare:

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg si se lasa deoparte.

Intr-o tigaie se pune 1/2 lingura cu unt si 1/2 lingura cu ulei, ceapa tocata marunt, usturoiul si pieptul de pui tocat, se calesc impreuna pana se inmoaie ceapa, se sareaza si se pipereaza si se pune intr-un castron. In aceeasi tigaie se pune restul de unt si ulei si se presara faina, se amesteca pana se absoarbe grasimea, apoi se toarna treptat laptele cald si se amesteca incontinuu pe foc pana se ingroase, apoi se ia de pe foc. La acest sos se adauga galbenusurile si se amestca bine, se condimenteaza si se adauga patrunjelul tocat si smantana. 

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitia anterioara, se adauga pastele si cascavalul si se amesteva.
Tava/tavile in care urmeaza sa coacem souffle-ul se ung bine cu unt si se toarna compozitia; deasupra se adauga broccoli oparit, patrunjel si cascaval. Se coace aproximativ 35 minute sau pana se rumeneste deasupra.

Nu este un souffle clasic, dar creste putin la cuptor, apoi o sa se mai lase. Se serveste cald sau rece alaturi de o salata.