Ingredientele:
1 ou intreg
1 galbenus
1 lingura apa
120 ml ulei
120 gr zahar
10g praf de copt
esenta vanilie
300 gr faina
Pentru "finisaj"
1 borcanel de gem de caise
150-200 gr fulgi nuca de cocos
Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si vanilia, apoi se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixamin continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare...insa suficient ca sa-l putem modela. Cu mainile unse cu putin ulei, din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta pe hartia de copt.
Le coacem in cuptor preincalzit la 170-180 grade Celsius, prima tava 6 minute, a doua tava - 5 minute.Fursecurile nu trebuie sa fie rumenite, au culoare palida si sunt putin crapate..
Se lasa sa se raceasca bine.
Pentru "finisare" vom incalzi putin gemul de caise. Fursecurile reci le vom da prin gem, apoi prin nuca de cocos.
Se servesc a doua zi.