Ingrediente:
Aluat:
500 g faina
300 ml apa calduta
10 g drojdie uscata/25 g proaspata
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
Umplatura:
700 g cartofi
2 linguri ulei
sare,piper
Mod de preparare:
Aluat:
Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul.
Umplatura:
Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare!Trebuie sa fiarba foarte bine;se scurg de apa,se paseaza ca pentru piure,se amesteca cu sare,piper si ulei.
Asamblare:
Aluatul se imaprte in sase bucati egale.Pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata intr-un dreptunghi.Pe jumatate din foaie se intinde umplatura si se acopera cu cealalta jumatate si se lipeste bine marginea.
Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se prajeste fiecare placinta,pana se rumeneste bine.Se scot pe un servet absorbant.
Se pot servii simple sau cu mujdei de usturoi!
sursa