Ingrediente:
400 g crenvursti
1 ceapa mare
1 morcov
1 ardei
2 cartofi
½ dovlecel
200 g smantana
1 galbenus
Sare,piepr
Patrunjel
Zeama de lamaie/sare de lamaie/otet
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeiul cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 1-1.5 l apa. Se fierbe 20 minute la foc mediu.
Dupa acest timp se adauga cartofii si dovlecelul taiate cubulete si se mai fierb 10 minute.
Crenvurstii se fierb in apa, 5-7 minute,la foc mediu,apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Cand sunt reci se taie bucatele si se adauga ciorbitei.
Se fierbe totul pana legumele sunt bine patrunse.
Smantana se amesteca cu galbenusul si condimente si se adauga cate un polonic de ciorbita,amestecand incontinuu pana ajunge la temperatura ciorbei din oala. Focul se da la mic si se adauga amestecul cu smantana amestecand incontinuu. Se da intr-un clocot si se opreste focul.
Se condimenteaza, se asezoneaza cu patrunjel verde tocat si se acreste dupa gust.