Ingrediente:
2 kg vinete
1 ceapa mica
Maioneza:
1 ou
150 ml ulei
1 lingurita mustar
Zeama de lamaie
1 blender vertical
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe flacara sau in cuptor(in tava) itorcandu-se din cand in cand pe ambele parti. Cand sunt coapte pe toate partile se lasa sa se raceasca,apoi se curata si se pun intr-o strecuratoare; se presara putina sare si se lasa sa se scurga.
Dupa ce s-a scurs zeama se toaca marunt cu un cutit si se pun intr-un bol. Ceapa se toaca cat mai marunt si se adauga vinetelor.
Maioneza:
Intr-un vas inalt( vasul blenderului) se pune uleiul,zeama de lamaie,mustarul si oul intreg,nefiert. Blenderul se introduce in vas, acoperind galbenusul. Se actioneaza butonul si se “paseaza” pana se obtine maioneza.
Peste vinetel amestecate cu ceapa se adauga maioneza dupa gust si se amesteca. Salata se condimenteaza si se tine la rece inainte de servire. Se poate servii alaturi de rosii si felii de paine sau se pot umple rosiile cu ea.
Pofta buna!!!