Ingrediente:
1 pachet foi de placinte( subtiri )
400 g nuca macinata
Scortisoara
100 g zahar pudra
150-200 ml ulei
Srop:
200 ml miere
250 g zahar
100 ml apa
Mod de preparare:
Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine.
Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans.
In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se aseaza rulourile formate. La sfarsit se mai ung cu ulei(cu ajutorul unei pensule). Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute(pana se rumenesc putin deasupra).
Sirop:
Intr-o cratita se pune apa,zaharul si mierea. Se fierbe un sirop gros aprox 7 minute. Baclavalele fierbinti se aseaza intr-o tava adanca si se toarna siropul peste ele. Se lasa in tava pana absorb tot siropul(se mai intorc pe o parte si pe alta).
Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.