Desert inghetat cu mure si piscoturi



Un desert usor,de vara si foarte rapid. Poate fi pregatit cu usurinta chiar si de incepatorii in ale bucatariei.

Ingrediente:
(3 portii)


9 piscoturi
400 g mure congelate
300 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
Vanilie

Sirop:
150 g zahar
150 g zahar
Vanilie

Décor:
Menta
Coacaze
Mure


Mod de preparare:

Se pregatesc 3 pahare.

Apa,zaharul si vanilia se pun pe foc pana se topeste zaharul.

Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra. Murele congelate se pun intr-un blender si se fac pasta,se adauga frisca si se mixeaza impreuna.

In fiecare pahar se pune cate un piscot insiropat si rupt bucati. Deasupra se pun 2 linguri de crema, apoi piscot insiropat,crema,piscot,crema. Seasupra se pune cate o lingura frisca si fructe. Se introduc paharele in congelator pentru 2-3 ore.

Print Friendly and PDF