O placinta delicioasa si foarte frageda, care se topeste in gura :P
Ingrediente:
Foi:
170 g unt
150 g zahar
5 galbenusuri
100 ml lapte
700 g faina
15 g praf de copt
Umplutura:
2 kg mere
100 g zahar
50 g unt
1 lingurita scortisoara
Zeama de lamaie
tava 22x32
Mod de preparare:
Foi:
Untul se freaca cu zaharul pana ce acesta incepe sa se topeasca,apoi se adauga galbenusurile,pe rand,mixand dupa fiecare.
Se adauga si laptele caldut si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia umeda (se schimba paletele pentru aluat).
Se formeaza o bila de aluat care se da la frigider pana la prepararea umpluturii.
Umplutura:
Merele se dau pe razatoarea cu gauri mai mari,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul,untul si scortisoara.
Se calesc 7 minute,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Aluatul se scoate din frigider,se imparte in doua parti egale si se intinde prima foaie care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Merele se scurg de siropul lasat si se aseaza peste foaia de aluat. Se acopera cu cealata foaie.
Prajitura se coace timp de aproximativ 45 minute la temperatura medie-mica. Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se proportioneaza.