Un preparat delicios, care poate fi dietetic daca puneti chiftelutele la cuptor :)
Se prepara usor si pot fi consumate ca aperitiv, pranz sau cina!
Ingrediente:
600 g piept de pui
1 ardei
1 morcov
1 ceapa
3 felii de paine
2 linguri pesmet
1 ou
4 catei usturoi
Patrunjel
Sare,piper
Susan, seminte de in,1 lingura pesmet
Mod de preparare:
Carnea de pui se toaca in robotul de bucatarie sau se trece prin masina de tocat carne. Se marunteste ardeiul, morcovul,ceapa si usturoiul in robot si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga paine inmuiata in apa si stoarsa bine si un ou batut. Se omogenizeaza bine pasta si se adauga 2 linguri de pesmet, patrunjel tocat si condimente.
Din compozite se formeaza chiftelute cu mainile unse cu ulei. Fiecare chifteluta sa trece prin amestecul de susan, seminte de in si pesmet. Chiftelele se pot trece doar prin pesmet.
Intr-o tigaie adanca se incinge 300-400 ml ulei si se rumenesc chiftelele la foc mediu, apoi se scot pe servetele pentru a elimina surplusul de grasime.
Se pot servii simple, ca aperitiv sau cu sos de rosii.
Pofta buna!!