Pentru ca se apropie sarbatorile am hotarat sa fac multe prajiturele simple, dar gustoase si potrivite pentru masa de Craciun :)
Ingrediente:
Strat1
160 g unt
120 g zahar
2 galbenusuri
360 g faina
2 g praf de copt
Vanilie
Strat 2:
150 g zahar
70 g unt
100 ml smantana dulce (305 grasime)
200 g alune
Strat 3:
200 g ciocolata
50 g unt
50 ml frisca lichida
Fulgi de cocos
Dimensiuni tava: 20x20
(eu am facut jumatate din portia data mai sus si am folosit o tava de chec, dar este prea putin pentru cat sunt de bune, asa ca folositi cantitatile date mai sus)
Mod de preparare:
Strat 1:
Untul usor topit se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga galbenusuri si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt. Bila de aluat se intinde si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 20 minute, pana se rumemneste putin.
Strat 2:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga alunele.
Strat 3:
Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas la baine-marie impreuna cu untul si frisca lichida pana se topeste.
Asamblare:
In tava in care se afla blatul, se pune amestecul de caramel cu nuci si se da la congelator pentru 15 minute, apoi se toarna glazura de ciocolata,
se presara fulgi de cocos si se pune tava in frigider pentru 5-7 ore sau peste noapte.
A doua zi se taie in bucati potrivite si se pastreaza in cuti metalice.