Pentru ca este inceput de saptamana, va propun o reteta dulce, numai buna pentru a acompania cafeluta/ceaiul/laptele de dimineata (eu am servit alaturi de un ceai cu piper si lapte condensat).
Este potrivita si de pus la pachet. Aceasta reteta se face repede si este foarte buna si sanatoasa, inlocuieste cu succes biscuitii sau orice alte batoane din comert.
Ingrediente:
Baza:
100 g unt
250 g faina
100 g zahar pudra
5 g praf de copt
vanilie
Crema:
3 oua
150 g zahar
2 linguri amidon
150 g nuci
50 g nuca de cocos
2 linguri fulgi de ovaz
4 linguri picaturi de ciocolata/50 g ciocolata neagra
2-3 biscuiti
vanilie
Dimensiuni tava: 20x20
Mod de preparare:
Baza:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia cu unt. Se amesteca pana se obtine o bila de aluat.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se intinde aluatul pe toata suprafata tavii si 1 cm pe margine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se coace pentru 10 minute, la temperatura medie.
Crema:
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si galbenusurile isi dubleaza volumul.
Nucile, nuca de cocos si amidonul se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza de cateva ori pana se maruntesc.
Amestecul se pune in galbenusuri, impreuna cu picaturile de ciocolata sau ciocolata tocata. Apoi se incorporeaza albusurile batute, cu o lingura.
Tava se scoate din cuptor si se pune crema; deasupra se presara fulgii de ovaz, o lingura picaturi de ciocolata si bucatele de biscuit.
Se introduce tava in cuptor pentru inca 15-20 min la temperatura medie. Se lasa sa se raceasca, apoi se proportioneaza in dreptunghiuri(10 buc).