E weekend asa ca va poftesc la cupcakes cu multaaaaaaa ciocolata. E adevarat ca sunt facuti de mult timp, dar dintr-un motiv sau altul nu au apucat sa sa fie postati pana acum ;) Am promis multor persoane ca pun reteta si nu m-am tinut de promisiune, asa ca acum ma revansez.
Eu zic ca este un desert usor de facut( daca tot e cald, sa nu stam prea mult prin bucatarie), iar aspectul elegant se potriveste in orice situatie.
Ingrediente:
2 oua
130 g unt
200 g zahar
150 g ciocolata neagra
2 linguri cacao
150 g faina
10 g praf de copt
5 biscuiti oreo (optional)
nuci(optional)
esenta de vanilie
Crema ganache:
200 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Untul taiat cubulete se topeste impreuna cu ciocolata rupta bucati.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amestecul de unt si ciocolata. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga treptat la compozitia lichida. Se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza.
Tava pentru cupcakes se tapeteaza cu hartiute speciale si se umplu formele 2/3 (eu pun cate o cupa pentru inghetata). In fiecare cupcake am pus cate 1/4 biscuit oreo si nuci tocate.
Se coc in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute, la temperatuta medie, apoi se lasa sa se racoreasca.
Crema ganache:
150 ml frisca si ciocolata bucati se pun intr-un vas si apoi se pune pe bain-marie pana se topeste ciocolata. Se lasa crema la frigider pentr 1=2 ore, apoi se mixeaza, adaugand treptat restul de frisca. Trebuie sa obtineti o crema densa si cremoasa.