Odata cu venirea primaverii, anotimului meu favorit, am descoperit ca
lucrurile simple sunt cele mai bune. Asa ca de acum vreau sa redescopăr
deserturile si mancarurile simple si rapide, pentru a ramane timp si
pentru plimbari prin parc :)
M-am bucurat foarte mult cand am primit dulceata de nuci verzi (alaturi de multe bunatati) de la
Naturelo , a fost o bucurie imensa, asemanatoare cu cea a unui copil care primeste jucaria mult dorita :) Imi
place la nebunie dulceata de nuci verzi, dar atunci cand se poate
prepara eu nu sunt acasa sa pot culege nucile verzi.
A fost primul borcan desfacut si m-am înfruptat dintr-o nuca zemoasa :)
Dulceata de nuci verzi m-au inspirat sa fac niste strudele delicioase, cu branza si nuci :) Este un desert extrem de simplu de facut, in doar 30 minute este gata. Asa ca daca musafirii se anunta in ultimul moment, aceasta este o solutie.
Ingrediente:
(4 buc)
400 g foietaj
1 borcan dulceata de nuci
(Naturelo)
250 g crema de branza
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 ou mic
100 g zahar
Mod de preparare:
Crema de branza se
amesteca cu zaharul, oul si esenta de
vanilie. Nucile din dulceata se taie pe jumatate, pe lungime.
Foaia
de aluat se imparte in 4 parti egale. In mijloc se aseaza umplutura,
jumatatile de nuca. Marginile se taie in diagonala, in fasii, apoi se
împletește ca in imagini.
Strudelele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu lapte si se presara putin zahar tos.
Se coc pentru 20
minute, la temperatura medie; trebuie sa se rumeneasca frumos. In cuptor
se aseaza un vas cu apa, pentru a impiedica arderea foietajului.
In curand lansam un nou concurs, cu premii constand in produse Naturelo, asa ca stati aproape!