Eu sunt innebunita dupa inghetata, dupa cea facuta in casa, bineinteles. Imi place ca pot sa o fac in ce combinatii vreau si cu ingrediente alese de mine, nu cu cine stie ce prafuri.
Prima inghetata pe anul asta am facut-o prin martie si am si racit odata ce am mancat-o, dar asta nu m-a impiedicat sa fac din nou :P
De data aceasta am ales o combinatie indedita cu nuci caramelizate, o bunatate :)
Gustul nucilor caramelizate completeaza perfect inghetata.
A iesit extrem de cremoasa si buna, buna rau!
Ingrediente:
4 galbenusuri
200 g zahar
2 linguri amidon
600 ml lapte
esenta de vanilie
300 ml frisca lichida
2-3 linguri sos caramel
Nuci caramelizate:
150 g nuci
100 g zahar
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul
se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta
de vanilie.
Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se
toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca
incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc, se adauga caramelul si se amesteca; se lasa sa se racesca.
Nuci caramelizate:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic; peste zaharul caramelizat se pun nucile si se toarna amestecul intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa sa se raceasca, apoi se sparge in bucati si se pun in robotul de bucatarie. Le maruntim bine.
Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita si nucile caramelizate maruntite (se opresc cateva pentru servire). O tava se
tapeteaza cu folie alimentara si se toarna compozitia, se niveleaza si
se baga in congelator pentru 2-3 ore.
Se scoate din congelator cu 15 minute inainte de servire.